Reţete: Prepară repede un tiramisu clasic

de Libertatea pentru femei, 21 Jun 2013 7:36

Italienii spun la ei acasa “tiramisù”, adica “trage-ma în sus”. Succesul mondial al reţetei vine atât din gust, cât si pentru ca se prepara repede si se consuma la fel.

Tiramisu clasic

Ingrediente:
250 g mascarpone 
20 pişcoturi 
5 ouă 
6 linguri zahăr 
150 ml cafea neagră 
100 g cacao
Cum se prepară:
1. Gălbenuşurile se freacă cu zaharul până ce se obţine o cremă spumoasă, în care se adaugă mascarpone.
2. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă în crema cu mascarpone, amestecând delicat.
3. Pe un platou sau o tava se asaza un prim strat de piscoturi trecute rapid prin cafea. Se acopera cu cremă şi se continuă cu pişcoturi.
4. Se lasă la frigider 8 ore si se serveşte presărat cu cacao.

Adaugă un comentariu