Cât costă un avort în România

Nu vrea nimeni să ajungă în această situaţie, dar dacă s-a întâmplat un accident şi ai decis în favoarea unui avort, iată câţi bani va trebui să pregăteşti.
Preţul unui avort diferă în funcţie de clinică, tipul de avort ales – chiuretaj sau aspiraţie – tipul anesteziei – generală sau locală – şi vârsta sarcinii – dacă este mai înaintată tariful e mai mar

Cât costă un avort la clinicile private din Bucureşti

La clinica Sanador, o întrerupere de sarcină la cerere, în trimestrul I, deci până în 12 săptămâni, costă 700 de lei.

La clinica ginecologică Gynecoland, un avort la cerere prin chiuretaj costă 580 de lei, la care se adaugă preţul anesteziei. Pentru o anestezie locală plăteşti 100 de lei, iar una generală costă 300 de lei.

La clinica Elite plăteşti 400 de lei pentru un chiuretaj cu anestezie locală, 450 de lei pentru un avort prin aspiraţie cu anestezie locală şi 700 de lei pentru un avort prin aspiraţie cu anestezie generală.

La cabinetul Femina din Bucureşti, preţul unui avort depinde de vârsta gestaţională. Până în opt săptămâni un avort costă 300 de lei, iar între 9 şi 12 săptămâni preţul este de 400 lei.

Cât costă un avort în provincie

Cabinetele şi clinicile din provincie practică preţuri asemănătoare cu cele din Bucureşti. În Galaţi, la cabinetul Helpis, un chiuretaj până în 9 săptămâni costă 450 de lei, iar până în 12 săptămâni 550 de lei.

În Braşov, la cabinetul Gmedical, chiuretajul cu anestezie locală între 6 şi 9 săptămâni costă 300 de lei, iar peste 9 săptămâni plăteşti 400 de lei. Pentru anestezia generală preţurile cresc în ambele cazuri cu 200 de lei.

La spitalul Gynia din Cluj, preţurile sunt puţin mai mari. Între 5 şi 9 săptămâni cu anestezie generală plăteşti 550 de lei, iar peste 9 săptămâni 790 de lei. Pentru anestezia locală preţurile sunt mai mici.

Cât costă avortul medicamentos în România

La aceeaşi clinică din Cluj se poate face şi avort medicamentos în primele săptămâni de sarcină, la preţul de 560 de lei.

În Bucureşti, la cabinetul dr. Kopp, acelaşi avort medicamentos cu Myfegine costă 500 de lei.

Află şi 16 lucruri pe care nu le ştiai despre avort!

Foto: Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Glamour
Elle
Libertatea
Avantaje
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: