Destinaţii: Locuri ciudate din România care merită vizitate

de Diana Zagrean, 7 Sep 2012 12:47

Fie că sunteţi mai aventuroşi din fire sau că v-aţi plictisit de mers în weekend pe Valea Prahovei, România oferă câteva destinaţii inedite. Sunt locuri mai puţin cunoscute publicului larg, ştiute doar de fanii unor astfel de fenomene stranii. Ată câteva locuri ciudate din România care merită vizitate.
Cerul de la Bozioru, Buzău
Cerul din localitatea Bozioru, din judeţul Buzău a pus de mutle ori pe gânduri luema ştiinţifică. Dacă în alte părţi ale lumii, un cer senin are o claritate de 6.000 de grade Kelvin, în comuna Bozioru, cerul are sclipiri de 23.000 grade Kelvin, ceea ce îţi dă senzaţia că priveşti printr-un telescop.
Mulţi vizitatori au povestit experienţe asemănătoare hipnozei, iar zona este plină de legende supranaturale, cu răpiri de extratereştri, sau sincope temporale şi defectarea aparaturii electronice. Aici mai există şi diverse anomalii magnetice, oamenii se trezesc că au puteri telepatice sau experienţe extrasenzoriale.
Castelul Julia Haşdeu, Câmpina
Cel de-al doilea templu închinat de B.P. Haşdeu fiicei sale, moartă în 1888 la doar 18 ani de tuberculoză, Castelul de la Câmpina este una dintre cele mai ciudate construcţii din România.
Construit după indicaţiile primite de Haşdeu chiar de la spiritul fiicei sale, castelul are trei turnuri de piatră crenelate, cu o coloană centrală în mijloc, unde sunt observate adesea fenomene stranii legate de aparatura electronică.
Localnicii spun multe poveşti despre sunetul pianului Iuliei, care se aude atât noaptea, cât şi în unele zile, sau fantoma copilului-geniu, care se plimbă uneori pe terasa castelului.

Balta Vrăjitoarelor, Boldeşti, Ilfov
Pădurea Boldu-Creţeasca este situată la doar 30 de kilometri de mult mai cunoscuta pădure şi mănăstire Cernica. Aici, aproape de Bucureşti se află o baltă despre care se spune că este blestemată.
Având un diametru de doar 5 metri, ochiul de apă nu atrage atenţia în mod deosebit. Animalele nu beau apă nici moarte din respectiva baltă, care este renumită şi pentru întrunirile anuale ale vrăjitoarelor. Localnicii spun că aici se întâmplă tot felul de fenomene misterioase şi că autorităţile au eşuat de multe ori să astupe balta.
Pădurea Hoia-Baciu, Cluj
Denumită şi “Triunghiul Bermudelor” de România, deoarece povestea spuneă că un cioban a dispărut acolo cu tot cu cele 200 de oi, pădurea Baciu, sau Hoia, de lângă Cluj Napoca intră şi ea în topul nostru.
Localnicii refuză să meargă în pădure, care, spun ei, le provoacă simptome ca greaţa, friguri, vărsături sau migrene, anxietate şi chiar zgârieturi sau arsuri pe piele. Cele mai frecvente “fenomene” raportate în pădurea clujeană sunt sfere de lumină misterioase, voci ciudate şi chicoteli feminine dintre copaci, dar şi dispariţii de persoane.
Unii copaci au semne inexplicabile pe ei, cum ar fi zone carbonizate pe scoarţă.

Pietrele vii din Ţara Luanei
Credeaţi că doar în Valea Morţii din California pietrele prind viaţă? Vă înşelaţi, deoarece în comuna Costeşti, din judeţul Buzău se găsesc nişte formaţiuni ciudate de piatră, denumite ştiinţific “trovanţi” care, în loc să scadă în timp, de la eroziune, cresc. Pe lângă asta, pietrele cu forme bizare se mişcă, conform localnicilor, care încearcă să le ţină pe lângă case, pentru mai mult noroc în gospodărie.
Întreg ţinutul din Munţii Buzăului, cunoscut sub numele de Ţara Luanei, este înţesat de legende şi locuri misterioase. Aici se găsesc peşteri cu picturi rupestre foarte vechi, platouri montane cu trovanţi şi locuri unde se întâmplă fenomene paranormale.
Legenda regelui Luana şi a cetăţii lui din munţi este înfricoşătoare. Regatul luminos al regelui a fost distrus de duşmani veniţi cu care de foc din cer să doboare soarele. Cetatea a ars din temelii, iar singurele “dovezi ale adevărului” au fost stocate într-o peşteră secretă.
Foto: Shutterstock, Facebook
 

Adaugă un comentariu