Conservă: Sfeclă roşie murată

de Lumea Femeilor, 25 May 2012 8:00

Nu e prea devreme să te pregăteşti de toamnă!
Iată o idee genială.

PENTRU 2 BORCANE DE 500 ML
►2 kg sfeclă roşie
Zeama de murături:
► 1 litru apă
► 400 ml oţet (8%)
► 100 g zahăr
► 1 lingură sare
► 4 căţei de usturoi
► ½ lingură condimente de supă
► ½ linguriţă piper boabe
► ½ linguriţă cimbru
► Se spală sfecla şi se curăţă complet cu peria. Nu se îndepărtează codiţa şi rădăcinile mici, pentru a împiedica scurgerea sucului.
► Se spală rădăcinile până când se înmoaie, după care se lasă să se răcească şi se curăţă. Se taie cubuleţe sau se scobesc biluţe mici. Rădăcinile mici şi rotunde ale sfeclei se păstrează întregi.
► Se pune sfecla în borcane, se adaugă feliile de usturoi, condimentele, piperul şi cimbrul. Se toarnă zeama de murături, preparată din apă fiartă, oţet, zahăr şi sare. Se acoperă cu capac şi se sterilizează 20 de minute, la 85°C.

Breslo
Adaugă un comentariu